Na naszym Wielkanocnym stole w tym roku hitem okazał się bezglutenowy Mazurek z kajmakiem z daktyli oraz sałatka z awokado, ogórka i koperku, na którą przepis dzisiaj Wam tu podrzucam. Ta szybka w wykonaniu sałatka sprawdzi się idealnie, jako dodatek do obiadu, czy kolacji.

Tutaj znajdziecie przepis na wspominany bezglutenowy mazurek z kajmakiem z daktyli.
Sałatka z awokado, ogórka i koperku
Przeznaczenie:
Taką sałatkę można podać dziecku po ukończeniu roku, ponieważ dressing, który dodałam do sałatki zawiera miód.
Składniki:
- 1 zielony ogórek
- 1 awokado Hass
- 1 mały pęczek koperku
- garść roszponki
- ½ łyżeczki musztardy
- ½ łyżeczki miodu
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
- Ogórka obierz ze skórki, wydrąż pestki, pokrój w kostkę i wrzuć do miski, następnie obierz awokado i również pokrojone w kostkę wrzuć do miski.
- Do miski dodaj posiekany drobno koperek i garść roszponki.
- Teraz czas na dressing. Do małego słoiczka włóż wszystkie składniki na dressing i potrząsaj energicznie do połączenia wszystkich składników. Polej dressingiem na sałatkę i gotowe.
Jeśli podoba Ci się moja sałatka z awokado, ogórka i koperku …
koniecznie zajrzyj na mój profil @mamprzepis_pl, który prowadzę na Instagramie. Codziennie dziele się tam moimi propozycjami potraw dla niemowląt i dzieci!