Migdałowy deser z nektarynką dla niemowląt

W tym tygodniu udało mi się kupić ekologiczne nektarynki i z nich postanowiłam przygotować migdałowy deser z nektarynką dla niemowląt.

Migdałowy deser z nektarynką dla niemowląt

Zależy mi na tym aby córka ciągle poznawała nowe smaki i spożywała jak najwięcej pełnowartościowych produktów. Staram się również przygotowywać posiłki z ekologicznych produktów, niestety różnorodność takich produktów jest ograniczona. Dlatego jeśli zauważę, że w sklepie pojawi a się nowy produkt ekologiczny od razy go kupuję i próbuje przygotować z niego posiłek dla córki.

Sezon na nektarynki trwa krótko dlatego będę teraz starała się przemycać je do wielu deserków i drugich śniadań. Owoce nektarynki bogate są w wiele witamin tj. C, A, B czy E dodatkowo są świetnym źródłem beta karotenu.

Do przygotowania deseru użyłam również migdałów, które są świetnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych i są bogate wiele innych wartości odżywczych.

Składniki:

  • 1 nektarynka
  • Pół banana
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego
  • Szczypta cynamonu
  • 4 migdały

Przygotowanie:

  • Godzinę wcześniej namocz migdały w gorącej wodzie.
  • Nektarynkę umyj i obierz ze skórki.
  • Nektarynkę, banana i migdały, wrzuć do blendera i zmiel na jednolitą masę.
  • Przełóż deser migdałowy do miseczki, dodaj jogurt, cynamon i wymieszaj.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *